„Miért nincs rá támogatás?”

2023.02.25. 13:14

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy szén-monoxid-érzékelőt vásároljon – panaszolja olvasónk

Életet ment a füstérzékelő és a szén-monoxid-érzékelő – sokan azonban anyagi nehézségek miatt nem tudják megvenni, panaszolják olvasóink.

W. K.

Fotó: Andrey_Popov

– A katasztrófavédők folyamatosan hangsúlyozzák, hogy a szén-monoxid-érzékelők használata életet menthet. Én is vásároltam a közelmúltban 

– a legolcsóbb is 7 ezer forint körül volt, legalábbis azon az internetes felületen, ahol én kerestem a terméket. Azt gondolom, hogy nem mindenki hajlandó vagy nem mindenki tud ennyi pénzt kiadni egy ilyen szerkezetre – ha lenne hozzá támogatás, mint például napelemek vagy a háztartási gépek cseréje esetében, sokat segítene sokaknak – osztotta meg gondolatait egyik előfizetőnk. 

Más a füstérzékelőkkel kapcsolatban fogalmazott meg hasonló gondolatokat: – Nagyon fontos a füstérzékelő a lakásban, ezt egyre több helyről hallani. Mert időben jelzi, ha baj van. Ha ennyire fontos, akkor miért nincs a beszerzéséhez valamiféle pályázati támogatás, kedvezményes lehetőség? Rászorultsági alapon ingyen kellene osztogatni az eszközt a rászorulóknak. Mert nehogy már egy élet tényleg néhány ezer forinton múljon!  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!