Postabontás

2023.03.28. 08:09

Az állandó károgás őrjítő - bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Czinege Melinda

A kertvárosi emberek nyugalma érdekében végső elkeseredésemben kérvénnyel fordultam a minap a kormányhivatalhoz. Csak remélni tudom, hogy segítséget kapunk valahonnan, az itt élők nyugalma és a higiénia biztosítása érdekében. Ahogy azt már többen szóvá tették a Postabontásban is, a kertvárosi fákon egyre sokasodnak a fészkek, alattuk annyi az ürülék, hogy néhol lépni is alig lehet miatta a járdán. Erről akár fénykép is készülhetne bizonyítékként. Az egész napos hangzavart viszont, azt nem lehet lefényképezni, de sajnos mi egész nap hallgatni vagyunk kénytelenek az örökös károgást. Az idejük nagy részét otthon töltő idős nyugdíjasok számára ez rendkívül idegesítő.

A kormányhivatalnak írt levelemben azt kértem, hogy a Kertvárosban található varjúfészkek eltávolításának ügyében szíveskedjenek ebben az évben is intézkedni, és a fészkeket mihamarabb eltávolíttatni. A varjak nem ide valók, folyamatosan szétszedik a kukákat és kipakolják a tartalmát, amit szerteszét szórnak a járdán is mindenfelé. A Krisztina tér, Olga utca, Enyezd utcai szakaszon legalább harminc fészek található, van olyan fa, amelyiken több is van. A járda sok helyen tele van varjúürülékkel, ami undorító. Óvodák vannak itt, sok a kisgyerek, akiket a szülők féltenek a fertőzést terjesztő ürüléktől. De a legjobban az zavaró az itt lakók számára, hogy a varjak károgása éjjel-nappal folyamatosan hallatszik. Már hajnalban négy órakor elkezdődik a hangzavar, és nem hagyják abba egész nap. Sok itt a beteg, idős ember – idegbajt lehet kapni az állandó károgástól. Amit a nap folyamán több száz, de lehet, hogy több ezer ember kénytelen elviselni. 

Ezúton is kérem az illetékeseket, sok-sok lakótársammal együtt, hogy segítsenek ennek az áldatlan állapotnak a megszüntetésében!

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!