Postabontás

2023.04.25. 18:54

El kellene űzni a varjakat - jelzi olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Makovics Kornél

Egyik, sajnos már örökzöldnek mondható pécsi téma a varjak körül kialakult helyzet. Itt a tavasz, jó lenne a nyitott ablakon beengedni hosszasan a friss levegőt, csak, hát akkor le kell mondani a csendről és a nyugalomról. Kertvárosnak egy igazán kellemesnek mondható részén élünk, otthonunkat sok fa és zöldterület veszi körül. Egyszer csak azonban itt is megjelentek a varjak, majd egyre többen lettek, és egész napos károgásukkal zavarják a nyugalmunkat.

A DN sms rovatában olvastam a panaszt, hogy ezek a hívatlan vendégek a kukák mellé a rászorulóknak kihelyezett élelmiszereket is megdézsmálják. Aztán jönnek a jó tanácsok is többektől, hogy a kukákat zárva kellene tartani, és akkor nem turkálnának a szemétben a madarak. Én pedig azt mondom, hogy a városüzemeltetésnek kellene lépnie végre és hatékony intézkedésekkel valahogy elűzni az emberlakta környezetből ezeket a kolóniákat. Jó lenne arról olvasni a hírek között, hogy van erre megoldási javaslata az illetékeseknek. Érdekes: más városokban még sehol nem láttam ennyi varjat. Ennek mi lehet az oka? Feltételezem nem az, hogy a pécsi klímát kedvelik leginkább...

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!