Postabontás

2023.04.17. 12:36

Megbízhatatlan a vonatközlekedés - panaszolták olvasóink

Zsúfolt volt és sokat késett is a vasárnap Budapestről Pécs felé tartó InterCity. Megbízhatatlan a vonatközlekedés - panaszolták olvasóink.

W. K.

Fotó: Huszár Márk

- A vasárnap 17 óra körül a Keleti pályaudvarról Pécsre induló InterCity mintegy 45 percet késett. Úgy gondolom, hogy a menetidőhöz képest arányait tekintve ez igencsak jelentős késének számít. Az utazás nem volt kellemesnek mondható, a vonat tömve volt, plusz kocsikat is be kellett vetni. Ráadásul az egyik ajtaja nem záródott rendesen, ami további nehézségeket eredményezett. Az utasok feszültek voltak - ilyen esetben mindenképp szükség lenne a kalauzok határozottságára, de sajnos ebben is volt szerintem hiányosság. Ezerszer meggondolom, hogy legközelebb vonatra szálljak-e, vagy más közlekedési eszköz válasszak inkább - adott hangot véleményének olvasónk.

Más is úgy véli, megbízhatatlan a vonatközlekedés: - Lassan az számít csodának, ha egy vonat időben megérkezik a célállomásra, legalábbis Budapest-Pécs viszonylatban. Kíváncsi lennék, hogy az ország más részein is ilyen gyakoriak a késések? Mert ha csak ezen a vonalon ilyen rossz a helyzet, akkor meg kellene nézni, hogy a többi irányba miért működik jól, és ki lehetne deríteni, hogy mifelénk mi a hiba. Ha pedig ez megvan, lehet a bajt orvosolni. A tömegközlekedésben a pontosság alapkövetelmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában