Itt húsvét, itt a nyúl

2023.04.09. 12:36

Ünnepi díszben pompáznak a települések – számoltak be tapasztalataikról olvasóink

W. K.

Fotó: Laufer László

– Szederkény felé vezetett az utam a minap. A faluba beérve máris jókedve támad az arra járónak. Egy Trabantot öltöztettek pompás húsvéti díszbe, virágokkal, nyuszicsaláddal. A település közepén is húsvéti installáció látható, és ami még feltűnt, az a rengeteg színpompás árvácska. A kisebb zöldfelületeken is, például a jelzőtáblák tövénél színes virágok adnak igazi tavaszi hangulatot. Más települések is példát vehetnének. Nem hiszem, hogy pénz, sokkal inkább odafigyelés kérdése ez – osztotta meg élményét olvasónk.

Más Pécs húsvéti díszítéséről formált véleményt. 

– A Széchenyi téren a hatalmas húsvéti tojás látványos, de az kevésbé örvendetes, hogy gyakorlatilag ebben merül ki a város húsvéti díszítése. A virágok a tereken nagyon szépek, de például a városba vezető körforgalmak zöld szigetére is lehetne valamiféle húsvétra utaló díszítés. Ahogy ezt a kisebb falvakba betérve is egyre több helyen tapasztalhatjuk, a településnévtáblák mellett – írta olvasónk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!