Postabontás

2023.05.25. 19:30

Olvasónk kimondja, amit ki kell: kaotikus a parkolás a vásártéren

Amikor szép az idő, sokakat vonz a pécsi vásár.

Fotó: L.L.

A közelmúltban egyik vasárnap én is kint jártam a családommal – tíz óra körül érkeztünk, autóval. Apósom mozgáskorlátozott, van is igazolványa. A vásártér parkolójában természetesen mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyek is találhatók – bíztunk benne, hogy ott le tudjuk tenni az autót. 

A parkolóban azonban jött a meglepetés: teljesen tele volt, hiába tettünk meg több kört, helyet sehol nem találtunk. Ami különösen felháborító volt, az az, hogy a mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyeken illetéktelenek álltak – a szélvédőjük mögött semmilyen igazolványt nem láttunk, jogosulatlanok voltak. Vélhetően az történt, hogy máshol már nem találtak helyet, és mivel behajtáskor fizettek a jegyért, feljogosítva érezték magukat arra, hogy a mozgáskorlátozottaknak fenntartott részen hagyják autóikat. 

Teljes volt a káosz, mert utánunk is folyamatosan engedték be az autókat, és fizettették meg velük a díjat – kihajtáskor jeleztük is a személyzetnek, hogy ki kellene tenni a megtelt táblát. Érthetetlen, hogy ha nincs már szabad hely, arról a jegyszedő miért nem tud? Miért nem számolják beléptetéskor az autókat? Mindez azért is érdekes, mert a másik bejáratnál ezt meg tudták oldani – nem engedtek be senkit, közölték, hogy „fullon” van a parkoló. Ami még kérdés: a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal érkezőknek fizetniük nem kell, de akik utánunk érkeztek, és kifizették a parkolás díját, majd hely híján néhány kör megtétele után kihajtottak, vajon a pénzüket visszakapták? 

A vásártér azon részeit, amiket korábban értékesített a város, és máig kihasználatlanok, talán vissza lehetne bérelni, hogy a parkolási gondok megszűnjenek. Egyébként nem is kell bemenni a parkolóba, hogy a vásárba autóval érkezők szembesüljenek a kaotikus állapotokkal: a kosárlabda-akadémia és a Pláza között, az autóutat a kerékpárúttól elválasztó füves területen is végig parkoltak, amikor mi ott jártunk. Ami szabálytalan, de erre kényszerülnek az autósok, elegendő parkolóhely híján. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!