Postabontás

2023.06.06. 19:34

Az ünnepi ruházat maradinak számít? – kérdezi olvasónk

W. K.

Fotó: Africa Studio

Trianon évfordulója kapcsán részt vettem egy ünnepségen. Sajnos meg kellett állapítanom, hogy az öltözködési szokásaink nagyon messze vannak attól, amit alkalomhoz illőnek lehet nevezni. Legalábbis az ifjúságot nézve. A fiatal lányok közül több is olyan felsőben volt jelen a megemlékezésen, hogy a hasukat nem takarta semmi. Egy ünnepségen! Nem kell, hogy kényelmetlen matrózblúzt öltsenek magukra, de egy szolidabb fehér felső azért csak nem olyan túlzó elvárás. Érdekelne, hogy a szülők ezt miként látják? Az ünnepi ruházat talán maradinak számít? 

Tavaly évzáró ünnepségen ugyanezt tapasztaltam. Az iskoláknak gondolom van házirendjük, régebben ebben az öltözködésre vonatkozó elvárások is megfogalmazódtak. Szerintem ma is van ilyen, csak nem tartatják be – legalábbis vannak ilyen iskolák. 

Visszatérve a trianoni megemlékezésre – a férfiakon azt láttam, hogy csak az idősebbek viseltek nyakkendőt. Pedig az is hozzátartozik az alkalomhoz illő, ünnepi öltözethez. A ruházatunkkal  a tiszteletet is megadjuk. Ezt fontos lenne szem előtt tartani!

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában