Postabontás

2023.07.13. 19:30

Hova és miért siet a postás?! - háborog olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Tegnap immár sokadszor fordult elő, hogy ajánlott levelet hozott a postás, én itthon voltam, mégis csak az értesítő cédulát kaptam meg, a küldeményt nem. Ennek az az egyszerű oka, hogy a postás a kaputelefon csengőjét megnyomja ugyan, de már nem várja meg, hogy az ember reagáljon rá. Bedobja az értesítőt a postaládába, csenget egyet, és megy is tovább. Én egy Petőfi utcai tízemeletes társasház első szintjén lakom. Nyolcvan esztendős vagyok – nem tudok odaszaladni, ha csöng a kaputelefon. Pláne nem leszaladni a bejárathoz. Azt se értem, hogy ha az értesítőn látható, hogy a címzett az első emeleten található, akkor miért nem veszi a fáradságot a postás, és sétál fel?! Néhány lépcsőről van csupán szó. Liftes társasházakban a felső szinteken lévő lakásokhoz is pillanatok alatt el tudna jutni. Nincs erre idő?

A gyakorlat azért rendkívül bosszantó, és felháborító, mert így minden egyes ajánlott küldeményért el kell sétálnunk a postára, ami idős korban, pláne ilyen nyári hőségben azért nem olyan egyszerű. A postásnak viszont semeddig nem tartana, hogy átadja a levelet, ha már elcipelte a címzettig. Csak egy kis türelemre lenne szükség a részéről.

Sz.-né

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!