Postabontás

2023.07.05. 19:30

Kipusztultak a szertől a csótányok - írta olvasónk

Fotó: janews/ shutterstock

Sokan rettegnek a csótányoktól, nem is csoda, ez a rovar nagyon nagy és nem túl kellemes látvány. A mi lakásunkban negyven éve nem voltak csótányok, de tavaly egyszer megjelentek. Itt valószínűleg a konvektornál jöttek be, az alattam lévő lakás ugyanis sokáig nem volt kiadva, és amikor szétbontották szerintem a falakból jöttek elő a csótányok. Olyan nagyok voltak, legalább 10 centisek. Nem csak nekem, a többi lakónak is riadalmat okoztak.

De találtam egy szert, ami bevált ellenük, ezzel az információval szeretnék segíteni hasonló helyzetbe került olvasótársaimnak. A mezőgazdasági boltban lehet kapni egy olyan szérumot, ami küllemre mint az injekciós tű, de műanyagból van. Abban van egy olyan szer, amitől teljesen kipusztulnak. A műanyag tűből nyomi kell egy-egy helyre és tulajdonképpen a csótány oda rámegy, a szert visszaviszi a fészkébe és teljesen kipusztulnak tőle. Valószínűleg idegméreg. Körülbelül 3400 forint egy flakon és csak néhány pöttyöt kell belőle lerakni. Ha valaki nem tudja, a mezőgazdasági boltban biztosan elmagyarázzák, hogy hogyan kell használni.
Miután ezt használtam nem is jöttek többet vissza. Azért a biztonság kedvéért idén még egyszer bekenetem, a területet, de remélem, hogy nem fordul elő csótányinvázió még egyszer. Habár szerintem ezt a műveletet lakásonként célszerű lenne megcsinálni.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!