Postabontás

2023.08.28. 07:40

A csuklós busz hátulja veszélyes – figyelmeztet olvasónk

A csuklós buszok hátsó részét előszeretettel használó, kétes életvitelt folytató, vagy netán még jegy nélkül is utazó fiatalok – különösen az esti órákban - sok gondot és problémát okoznak a gépkocsivezetőknek és az utasoknak egyaránt - olvasható a levélben.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Leány unokám például inkább kihagy egy járatot, hogy elkerülje azt az atrocitást, amit időnként el kellett szenvednie ezektől az utasoktól. A probléma elkerülésre már régen megfogalmazódott bennem egy ötlet, de nem igazán tudtam, hogy kinek kellene benyújtanom a javaslatomat. 

Nevezetesen, hogy a csukló mögötti rész leválasztására, az üzletek kirakatainak védelmére szolgáló, motoros működtetésű, egymásba csukódó, acéllemezekből álló rács kerüljön beépítésre. Az ott lévő két ülés eltávolításával, vagy keresztbe forgatásával, hogy ne akadályozza a rács működését. A szerelvényfalról működtetett rács leeresztésével az autóbusz szólóbuszként működne tovább, annak az előírásnak megfelelően, hogy első ajtón lehetséges a felszállás, a másodikon a leszállás. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!