Postabontás

2023.08.18. 07:40

A zebrát az úton átkelők nem látják?! - háborog olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: 2p2play

A Rákóczi úton, a Konzum, Hal tér vonalában három zebra is található, nem túl nagy távolságokra egymástól. A gyalogosok áthaladását jelzőlámpa is segíti. Ennek ellenére szinte minden alkalommal, amikor arra autózok, azt látom, hogy a buszmegállóba érkező helyi járatok mögül a leszálló utasok a forgalmat kémlelik. Kidugják a fejüket, és ha éppen jön valami, akkor visszahúzódnak, de ha úgy érzik, hogy még át tudnak szaladni az érkező autó előtt, akkor nem haboznak: elindulnak. Idősek, fiatalok egyaránt. Érdekelne, hogy milyen megfontolásból teszik ezt! Nagyjából harminc lépést kellene megtenniük, hogy valamelyik zebráig elsétáljanak, majd ott biztonságos körülmények között átjussanak az út másik oldalára. Miért kockáztatnak? Legfeljebb két percet, ha nyernek a szabálytalankodással. Megéri?! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában