Postabontás

2023.08.11. 09:02

Ittas utas okozott fájó perceket idős olvasónknak

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: 36106

Az egyik pécsi helyi járaton a minap történt, rendkívül kellemetlen élményemet szeretném megosztani az olvasókkal. Idős ember vagyok, túl egy agyvérzésen. Hosszú idő kellett ahhoz, hogy újra megtanuljak járni, szerencsére ma már az elektromos moped nélkül is képes vagyok közlekedni. 

Szerda délután a Légszeszgyár utcánál felszálltam a helyi járatra. Egy hölgy rögtön beljebb is ült, az ablakhoz, hogy könnyebben helyet tudjak foglalni. Néhány megállót követően a hölgy leszállt, én nagy nehezen kikászálódtam, majd visszaültem a helyemre. Mindezt elég körülményesen, imbolyogva, erősen kapaszkodva tudtam csak megtenni, mozgáskorlátozott lévén. Ahogy leültem, mellém lépett egy férfi, és azt mondta, hogy szeretne beülni arra a helyre, ami felszabadult. Erre megkérdeztem tőle, hogy miért nem akkor szólt, amikor felálltam. Hisz láthatta, hogy két kézzel kell kapaszkodnom, nehogy elessek. Ráadásul sok szabad hely volt még a buszon, máshová is le tudott volna ülni. 

– Kinézte magának ezt az ülést? – tettem fel a kérdést. Erre a férfi akkora cirkuszt csinált! Elkezdett velem kiabálni, közölte, hogy neki joga van arra a helyre ülni. Egyértelműen ittas volt az illető. És ha ez még nem lett volna elég, a sofőr kijelentette: leszállít mindkettőnket, ha nem fejezzük be a vitatkozást. 
Nem tudok napirendre térni a történtek felett. Úgy gondolom, hogy a sofőrnek az lett volna a dolga, hogy megvédjen. Láthatta, hogy mozgáskorlátozott vagyok, ahogy azt is, hogy a férfi ittas – tehát nem is szállhatott volna fel a buszra. Ezt utastársaim is megerősítették. Úgy gondolom, hogy a sofőröknek tudniuk kellene kezelni az ilyen helyzeteket, és nem az a megoldás, hogy a vétlen utasokat is letessékelik a buszról.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!