Postabontás

2023.08.07. 21:30

Összecsaptak a vélemények - olvasóink a vasárnapi fűnyírásról vitáznak

Van, akit zavar, hogy vasárnap is megengedett a fűnyírás, mások szerint a csendrendeletre semmi szükség.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Kallus György

- Újpetrén nemrég újratárgyalták a csendrendeletet - eszerint vasárnap is megengedett például a fűnyírás. Nem értem, hogy az emberek hétköznap mit csinálnak?! Nem 24 órás a munkaidő! Nem tudják megoldani a házkörüli munkát, csak vasárnap, az egyetlen pihenőnapon? Amikor mások pihenni szeretnének? Sokaknak csak egyetlen napon van erre idejük: vasárnap. Mert mindent meg lehet oldani, csak egy kicsit akarni kell és nem csak az önös érdekeket nézni - adott hangot felháborodásának olvasónk. 

Más a következőt írta: - A fűnyírást igyekszem nem a hétvégi napokra időzíteni, hogy ne zavarjam a szomszédaimat a zajjal. Szerintem ez szimplán emberi jóérzés kérdése, nem kell semmilyen csendrendelet ehhez. Ha pedig nagy ritkán - ahogy azt most hétvégén is történt - mégis úgy adódik, hogy csak szombaton vagy vasárnap érek rá a fűnyírásra, megkérdezem, hogy mikor indíthatnám be a gépet. Ők ugyanilyen figyelmesek velünk egyébként. Minden vita és kellemetlenség elkerülhető, csupán csak ennyi odafigyelés kell hozzá. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában