Postabontás

2023.09.01. 21:03

A kerti égetés fontos a kártevők elleni védekezésben – írja olvasónk

Kezdődnek az őszi munkák a kertekben - a kerti égetés egyesek szerint fontos a kártevők elleni védekezésben, mások a levegő minőségét féltik.

Wald Kata

Fotó: Zsedrovits Enikő

- Vélhetően az augusztus végén életbe lépett országos tűzgyújtási tilalmat hamarosan feloldják, hiszen már nincs forróság, szárazság. És akkor az őszi kerti munkákkal együtt a felhalmozott zöldhulladék elégetése is megkezdődik. Füst, bűz - ezekre kell ismét számítani. Hiába szeretnénk tiszta levegőt, ha a szomszédok közül mindenki tüzet rak az udvarán - panaszolta olvasónk. 

Más szerint a kert rendben tartásához fontos az égetés: - Régóta rebesgetik, hogy a kerti hulladékok égetése tilossá válik, csak idő kérdése, hogy a vonatkozó jogszabály életbe lépjen. A mi falunkban heti egyszer, pénteki napokon még megengedett, hogy elégessük a leveleket, gallyakat, stb. Egy nagyobb udvar rendben tartása enélkül elképzelhetetlen. Ha nem égetnénk, a kártevők is csak elszaporodnának. Reméljük, hogy egy jó darabig még rakhatunk tüzet a telek végében! 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában