Túrós egy ügy

2023.09.11. 16:20

Egy érdekes árképzési technikára hívta fel a figyelmet olvasónk

Az hogy lehet, hogy a túró ugyanannak az üzletláncnak az egyik üzletében pont kétszer annyiba kerül, mint a másikban? - teszi fel a kérdést olvasónk.

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Sergey Ryzhov

- A barátnőmet vártam, aki azt kérte, süssek neki túrós pogácsát. El is szaladtam az egyik üzletlánc lakásomhoz közelebb lévő üzletébe, és megdöbbenve láttam, hogy 25 deka, abból a fajta túróból, amit a pogácsa sütéséhez használni szoktam, 969 forintba kerül. Nagyon drágállottam, de megvettem, mert gyorsan kellett a sütéshez. Másnap, ugyanennek az üzletláncnak a lakhelyemtől távolabb eső üzletében kíváncsiságból megnéztem: ugyanennek a terméknek 50 dekagrammja került 969 forintba. Ott volt a turpisság, hogy ennek a túrónak fél kilója úgy van műanyagba csomagolva, hogy a két 25 dekányi mennyiséget akár szét is lehet választani. Csak el kell vágni, vagy kézzel elválasztani egymástól a "rekeszeket". Felháborító, hogy van üzlet, amely ezt kihasználva kettéválasztja a terméket, és a felét árulja annyiért, amennyi amúgy az egésznek az ára. Darabonként így csaknem ezer forintot nyernek rajta, illetve ennyit veszít a vásárló - adott hangot felháborodásának olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!