Postabontás

2023.09.11. 07:45

Szegélykő nélkül „elúszik" a házam, az önkormányzat nem tesz semmit – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Laufer László

Pécsett, a Dugonics utcában lakom. Évtizedek óta probléma, hogy a Dugonics utca felső szakaszának, de főleg az Erzsébet utcának az összes csapadékvize nagy esőzéskor  15-20 centi magasan folyik a járdán, mosva a házam északi falát. Évek óta próbáltam önkormányzati képviselőnk, P. Horváth Tamás segítségét kérni a probléma megoldására – eredménytelenül….Most már hónapok óta zajlik az utcáinkban a „tipikusan magyar-módi” víz- és szennyvízcső csere – nem is ezzel akarnék foglalkozni, habár lenne ehhez is mondanivalóm. Hanem ezen vezetékek felújítása, cseréje után elkezdték a járda javítását is, amire bizony igencsak ráfért már a felújítás. Érthetetlen módon azonban a járdán csak bizonyos „bekrétázott” részeken cserélték ki a szegélyköveket. Pont az én házam előtt, ahol nagy esőzésekkor mint egy patak, úgy folyik a víz, semmiféle járdajavítás, szegélykő-csere (netán a szegélykő megemelése) nem történik.

Informálódtam a kivitelezőnél – megtudtam tőle, hogy csak „bizonyos járdaszegélykövek kerülnek kicserélésre. Egyébként meg: a tervben csak járdafelújítás szerepel és a szegélykő az nem járda! Az én házam előtt szegélykő-csere, vagy annak megemelése sincs tervbe véve. (Megjegyzem, a Kiss Ernő utcának a Sándor utca és Dugonics utca közti szakaszán végig (!) kicserélték a szegélyköveket…)

Próbáltam önkormányzati képviselőnk segítségét is kérni – eddig eredménytelenül. Nem tudom, kihez kellene, lehetne fordulni  A lakásom fala már most is majd egy méter magasan vizes, és mivel semmiféle változásra, javításra ezek szerint nem számíthatok, ez a helyzet csak tovább fog romlani. A szegélykövek cseréjével (magasításával) talán  lehetne ezen az áldatlan állapoton valamennyit segíteni. Várom az illetékesek reagálását a problémára! 

Név és cím a szerkesztőségben
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!