Postabontás

2023.09.16. 07:40

Elszabadult a pokol a pécsi vásárcsarnokban – írja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Egy szomorú, és egyben rendkívül felháborító jelenetnek voltam szemtanúja csütörtökön délelőtt a pécsi vásárcsarnokban. Egy idős férfi az épület előtti téren szilvát vásárolt, amikor megjelent mellette a belvárosban a sokak által látásból ismert, furcsán viselkedő, jellemzően a buszon, buszmegállókban idegeneket leszólító hölgy. Az idős úr, mikor kiválogatta a gyümölcsöket, amiket meg szeretett volna venni, átadta az árusnak, hogy lemérje. Na, ekkor szabadult el a pokol. A hölgy rettenetesen felháborodott azon, hogy az árus elsőként nem vele foglakozott. 

 

Holott ő ment oda később, és még jócskán válogatott a szilvák között, amikor a férfi már fizetni szeretett volna. Ami megdöbbentő, sőt, inkább ijesztő volt, az a hangnem, a hangerő, és a szitokszavak, amiket a hölgy használt. Szerintem egy hajszálon múlt, hogy ment fajult tettlegességig az ügy, és nem lökte fel az idős urat. Végül nagy káromkodások és szitkozódások közepette az addig összeválogatott gyümölcsöt az asztalra visszadobta, a fele le is gurult a földre, majd a csarnok belsejében folytatta a kiabálást. Senki nem mert szólni hozzá, esetleg rendre utasítani – legalábbis addig, amíg én ott voltam.  

Sajnos más alkalommal is voltak már a hölggyel kellemetlen tapasztalataim, ahogy erről ismerőseim is már többször beszámoltak: a buszon felszálláskor rendszeresen tolakodik, lökdösődik, néha kiabál is, ami szerintem már súrolja az agresszivitás határát. Nem tudom, mit lehet tenni ilyen esetben, de azt gondolom, valahogy megálljt kellene parancsolni ennek a viselkedésnek. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!