Együttműködve a vásárlókért

2023.09.07. 16:45

„Aki egyszer megérezte a piacra járás ízét, az visszatérő vásárló lesz”

Megalakult szeptember 6-án a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fóruma. A Budapesten, pontosabban a Vámház körút Vásárcsarnokban tartott ülésen 14 vásárcsarnok és piac, köztük a Pécsi Vásárcsarnok képviselőjének jelenlétében írták alá az erről szóló megállapodást.

Czeczon Enikő

Az új, országos szakmai fórum alapító tagjai közös projektek indítását tűzték ki célul, valamint országos szintű szakmai események közös, és egymásra épülő megrendezését, termékcentrikus, időszakhoz kötött országos események szervezését is. 

Az együttműködés aláírásának napján az esemény házigazdája, Földes Tamás, az ugyancsak alapító szervezet, a Budapest Vásárcsarnoki Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ennek a fórumnak a megalakulása azért is jelentős, mert jelenleg a vásárcsarnokoknak, piacoknak nincs ilyen jellegű szakmai szerveződése.  

– Ez az együttműködés teremti meg a lehetőségét annak, hogy ennek a szektornak a szereplői a jövőben hatékonyan, összehangolt munkával jelenjenek meg a gazdasági életben, és kommunikáljanak, nemcsak az agrárium, az élelmiszeripar és az élelmiszer-kiskereskedelem felé, de legfőképpen a vásárlók és a nagyközönség felé is – hangsúlyozta beszédében Földes Tamás. 

Mint azt megtudtuk dr. Orbán Krisztinától, a pécsi vásárcsarnok vezetőjétől a Fórum első közös eseménye szeptember 22-én lesz, amely a nagyközönséget célozza meg. A rendezvény a Nyitott Piacok Napja-Piacok Éjszakája nevet viseli.  

A pécsi vásárcsarnok délelőtt és délután lesz nyitva, éjszaka nem, de a szervezett programok keretében szeretnék bemutatni, hogy hogyan működik a piac, milyen komoly háttérmunka zajlik egy-egy jól sikerült piacnap mögött.  

- Különféle programokat, rendezvényeket szervezünk szeptember 22-ére, hogy erősítsük az emberekben a közösségi tér élményét, és bízunk benne, hogy még többen kapnak majd kedvet a piacozáshoz – tájékoztatott minket Orbán Krisztina. – Azt gondoljuk, aki egyszer megérezte a piacra járás ízét, az visszatérő vásárló lesz.

Ezt az országos rendezvényt hagyományteremtő céllal szervezi meg a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fóruma idén először, amellyel a szervezők a piacozást, mint a tudatos és személyes vásárlást szeretnék népszerűsíteni, megszólítani a fiatalokat, a családokat, és közvetlenül összekapcsolni a lakosságot a helyi termelőkkel, kereskedőkkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!