Postabontás

2023.09.24. 07:40

Főmérnök feleljen a város útjaiért is! - javasolja olvasónk

A nagyvállalatok vezetésében a vezérigazgatón, vagy igazgatón kívül van egy fontos személy, a főmérnök. Pécs város irányításában ez a szakember nagyon hiányzik.

Wald Kata

Fotó: Akira Kaelyn

Van a városnak főkertésze, főépítésze, de nincs főmérnöke. Felsorolni is sok, hogy mik azok a feladatok, amelyeknek főmérnök hiányában nincs felelős gazdája. Ilyen többek között az utak állapota, a csatornahálózat, a tömegközlekedés stb. Még az utcai név- és házszámtáblák meglétének biztosítása is ide tartozik, hiszen ennek hiányáért büntetnek a hatóságok, ha például a mentők nem találják meg a segítséget kérő beteget. 

Szerteágazósága miatt egy ember egymagában ezt a feladatot ellátni nem tudja, ezért a főmérnök alá kell rendelni további szakembereket, illetve egy, sajnos Pécsett nem létező, éjjel nappal hívható „diszpécser” szolgálatot is. Ennek segítségével meg lehetne kímélni az állampolgárt attól, hogy neki kelljen megkeresnie az illetékest a saját, vagy közérdekű problémája megoldása érdekében.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában