Postabontás

2023.09.28. 07:40

Szárnyas hangyák feketítik be az eget - osztotta meg észrevételét olvasónk

Wald Kata

Fotó: Tom Payne

Kedden Mohács felé autóztam – ahogy haladtam az úton, fekete füstfelhőszerű jelenségre lettem figyelmes. Először azt gondoltam, hogy az előttem közlekedő autó kipufogója a képződmény forrása, de hamar rájöttem, hogy nem erről van szó. Szárnyas hangyák voltak, amelyek hatalmas rajokban repkedtek. A fák környezetében is hasonló feketeséget lehetett látni több helyen, végi az úton. 
Pécsre hazafelé jövet a Kozármisleny határában lévő körforgalomnál várakoznom kellett egy kis ideig, az autóm ablaka le volt húzva, és ahogy megálltam, ezek a rovarok elözönlötték az utasteret. A szemembe is berepült néhány – a mögöttem lévő autó vezetője ezt nem nagyon tolerálta, hangos dudaszóval jelezte, hogy indulnom kellene végre. 

Nyilván nagyon sietett, amire abból következtettem, hogy később, amikor kihajtott a körforgalomból, azt szélsebesen tette. Persze, amikor dudálásba kezdett, nem láthatta, hogy épp a szárnyas hangyákkal bajlódok. Végül, hogy ne tartsam fel a türelmetlenkedőt, egy szemmel ugyan, de elindultam, majd egy biztonságos helyen félreálltam, hogy elhessegessem a hívatlan vendégeket az autómból. 
A történetet azért osztom meg az olvasókkal, mert szeretném autóstársaim figyelmét felhívni arra, hogy lehetőleg ne nyissanak ablakot, ha szárnyashangya-rajokat látnak körözni. Mert a tapasztalataim sajnos azt mutatják, hogy csípnek is ezek a rovarok, ami, ha épp autóvezetés közben történik, rendkívül veszélyes. 

Név és cím a szerkesztőségben
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában