Postabontás

2023.10.10. 10:57

A rendőrség várja a lakossági bejelentéseket

A Postabontás rovatban október 8-án megjelent, „Maszturbáló férfi riogatja a nőket a buszmegállóban - mondja olvasónk” című cikkben leírtakkal kapcsolatban a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól az alábbi reagálás érkezett.

Wald Kata

Fotó: Bennian

A cikkben említett esetek kapcsán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés, feljelentés nem érkezett.

Magyarországon mindenkinek alanyi joga, hogy a vélelmezett jogsértést a rendőrség tudomására hozza. A rendőrség valamennyi esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása a hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben igen, úgy megteszi a szükséges intézkedéseket, alkalmazza a vonatkozó hatályos jogszabályokban rögzített szankciókat. A rendőrség gyakorlata következetes: a vélelmezett jogsértés körülményeinek tisztázásához, illetve az eljárás megindításához a feljelentésnek tartalmaznia kell a feljelentett cselekmény helyét és idejét, az elkövetés körülményeinek leírását, továbbá a bizonyítási eszközök megjelölését, lehetőség szerint azokat eredetben csatolva a feljelentéshez.

Az esetleges jogsértések észlelésével kapcsolatos bejelentés a rendőrségnek minden esetben segítségére szolgál, amelyre a hatóság a rendelkezésre álló adatok ismeretében minden esetben reagál, és megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság fenntartása érdekében. A nyomozóhatóság abban az esetben, amikor saját maga észleli a jogsértést, azonnal intézkedik a jogsértés megszüntetésére és az elkövető elfogására.

Továbbra is kérjük, hogy az észlelt jogsértések esetén tegyenek bejelentést a 112 központi segélyhívó számon, vagy névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán!

Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!