Ezernyi a kifogás

2023.10.25. 19:30

Ha már hamu se kerülhet a kukába, mi az amit elvisznek? - kérdezi olvasónk

Wald Kata

A hulladékszállítással sajnos adódnak problémák - a tapasztalataim legalábbis ezt mutatják. A Kishegy dülőben lakunk. Ami egy olyan utcája a városnak, ahol nagyon kevesen veszik igénybe a szolgáltatást - sokan inkább az éj leple alatt a közeli utcák társasházainak kukáiba hordják a szemetüket, ahelyett, hogy szerződést kötnének. Mi azonban becsületesen fizetünk a szolgáltatásért. 

Péntek és kedd a két szállítási nap. A kukákat reggel 6 óráig kel kitenni. Mi eszerint jártunk el, de sajnos az ürítés múlt pénteken elmaradt. Az ügyfélszolgálaton megtudtuk, hogy a kukásautó 5.52-kor járt az utcánkban, mert siettek. Azt javasolták, tegyük zsákba a szemetet, és kedden majd a többletet elviszik.

Aztán elérkezett a kedd. Plusz zsákra nem volt szükségünk, mert a 110 literes edény elegendőnek bizonyult. Nem is volt teljesen tele, ezért gondoltuk, a kommunális hulladék tetejére ráborítjuk a hamut, ami a fával való fűtés után keletkezett. Korábban ez a hamu a vödörben kicsit megázott, ennek ellenére súlyos gerincproblémákkal küszködőként is fel tudtam emelni és beleborítani a kukába. Tehát nem volt nehéz. A szemetünket azonban nem vitték el - azt mondták, a hidraulika nem tudja az edényzetet felemelni a súlya miatt, illetve azt is közölték, hogy hamut amúgy se lehet a kommunális szemétgyűjtőbe beleönteni. Legfeljebb külön, bezacskózva kerülhet a kukába. Műanyagot, papírt a szelektív gyűjtőbe kellene vinnünk - amihez sokat kell gyalogolni. Ezek szerint a hamuval is külön foglalkozni kell. Mi az, amit elvisznek egyáltalán? Ha ennyire macerás a szemétszállítás, lehet, tényleg egyszerűbb lenne, ha mi is inkább éjjelente a környező utcákba lopakodnánk, és ott szabadulnánk meg a szemetünktől! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában