Postabontás

2023.11.30. 19:30

A digitális világ bonyodalmat hoz - vélekedik olvasónk

Egyre inkább megnehezítjük az életünket különféle újítások révén, sajnos ezt tapasztalom számos szituációban.

Wald Kata

Fotó: fizkes

Itt van például a 200 forintos mosdóhasználat a belvárosi bevásárlóközpontban. Egyszer várakozok az automatánál, hogy sorra kerüljek, majd a cetlit odaillesztem a leolvasóhoz, aztán keresek egy kukát, hogy kidobjam - ilyen akadályokon keresztül jutok csak el a mellékhelyiségbe. Az automata pénztárak ugyanígy csak nehezítik az életet: most már egyértelműen látható, hogy az idősebb korosztály nem boldogul ezekkel a szerkezetekkel. 

Persze a „villámkezű” kasszás a másik véglet, aki szintén nem könnyíti meg a vevő dolgát. A következő, amivel meg kell majd barátkozni, az az, hogy elektronikusan is lehet majd időpontot foglalni a szakrendelésekre. Remélem, hogy az idősekre is gondoltak a rendszer tervezésekor - tartok tőle, hogy nem mindenki lesz képes az online felület használatára. Nekik marad a háziorvos, aki majd kér időpontot.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!