Szemét egy ügy

2023.11.08. 19:30

A lerakó megtelt, a lomot nem veszik át - háborog olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

Nemrég vásároltunk egy házat. A szülők meghaltak, a gyerekeik eladták az ingatlant. A ház berendezéséből mindent otthagytak, nem tartottak igényt semmire. Szerettük volna az évek során felhalmozott, számunkra használhatatlan lomokat a MOL szelektív hulladékgyűjtőben leadni. Nagy meglepetés ért bennünket a szállítás során, ugyanis a telephelyen nem vettek át jóformán semmit az odaszállított lomokból. Csak üveget - azt is tisztára mosva - , és papírhulladékot tudtuk leadni. Nem vették át a használt gumiabroncsot, az elektronikai hulladékot, hűtőt, tévét, a beszáradt festéket, a veszélyes hulladékot, bútorokat, háztartási felszereléseket. Kérdésünkre, hogy hol tudnánk leadni, az volt a válasz, hogy a kezelésükben levő telepek mind megteltek, talán majd jövőre elszállítják tőlük a hulladékot, és utána le tudjuk adni, ami nálunk összegyűlt. Kérdésem csak annyi: mit tegyek a szükségtelen lomokkal? Vigyem ki az erdőbe, patakpartra, lakatlan helyen, mezőn, szántóföldön borítsam le? Égetni nem tudok, mert az égetést a városi rendelet tiltja. Ha rákényszerülök, hogy a lomokat a kommunális hulladék közé tegyem, ezek a lerakók mennyi idő alatt fognak megtelni? Törvénytisztelő emberként eddig is a szelektív hulladék lerakóba hordtuk a lomokat, építési törmeléket, mindent, ami a ház körül feleslegessé vált. Eddig  gond nélkül le tudtuk adni, ezután mit tegyünk? Ha felújítjuk a házunkat, a keletkező hulladékkal mit tegyünk?

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában