Ez aztán kellemetlen

2023.11.20. 19:30

A parfüm nem helyettesíti a fürdést

Egy utas volt a bűz forrása a buszon, panaszolta valaki a napokban a Postabontásban.

Bama.hu

Sajnos én is nagyon sokszor tapasztalom, hogy a helyi járatokon rendkívül kellemetlen szag terjeng. Szeretném azonban mindenki figyelmét felhívni arra, hogy ezt a jelenséget nem szabad kizárólag a lumpen elemekre fogni. 

Ha ugyanis a jármű valamennyi ajtaját és ablakáét becsuknánk, és nem lenne senki az utastérben, akkor is terjengene a bűz. Az üléseken lévő szövet miatt. Mert azt nem lehet rendszeresen alaposan kimosni, leakarítani – a szagokat a textil magába szívja. Ellentétben például a villamosokkal, ahol az ülések műanyagból készültek, így akár egy erős vízsugárral is könnyedén letisztíthatók – nincs is kellemetlen szag az utastérben, érdemes megfigyelni, ha a fővárosban járunk. 

A másik, ami a téma kapcsán eszembe jutott, hogy úgy gondolom, nem a parfümöket kellene csak folyamatosan reklámozni, hanem a szappant és a fogkrémet is. Mert nem csak a láthatóan piszkos ruházatú, ápolatlan emberek jelentenek problémát. Amíg van olyan korosztály, amely nem tanulja meg, hogy reggelente, a felkelést követően lemosakszunk, este pedig lefekvés előtt mindig lefürdünk, addig bizony a buszon terjengő kellemetlen szag nehezen kerülhető el. A parfüm nem helyettesíti a tisztálkodást! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában