Postabontás

2023.11.12. 07:40

A szelektívért járjon kedvezmény! - javasolja olvasónk

A szelektív hulladékgyűjtés néhány évvel ezelőtt még kuriózumnak számított, ma már azonban nem az - olvasható a levélben.

Wald Kata

Ennek ellenére azt látom, hogy a társasházunk szemétgyűjtője szinte mindig papírhulladékkal, műanyag palackokkal van tele. Amiknek a szelektív kukákban lenne a helye. Én is különválogatva gyűjtöm a szemetet otthon, majd teszem a megfelelő edényzetbe. Érdemes lenne egy felmérést készíteni, hogy a magyar háztartások hány százaléka cselekszik hasonlóképp. 

Szerintem megdöbbentő lenne az eredmény, hogy mennyire kevesen. Hiszen való igaz, sokkal több hely kell egy háztartásban, ha valaki szelektálja a hulladékát. Úgy gondolom, hogy ha számukra a hulladékszállítási díjban érvényesítenének jelentősebb kedvezményt, az ösztönző lenne. Lehet, hogy megérne ennyi áldozatot a környezetvédelem a szolgáltató részéről. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában