Jogos az ellenőrzés

2024.01.12. 19:30

A gyerekülés ad csak biztonságot szemünk fényének - vélekedik olvasónk

Remélem, hogy idén is lesz a rendőrségnek olyan akciója, amikor a gyerekülések használatát ellenőrzik kiemelten.

Wald Kata

Fotó: The Washington Post

Megrázó volt olvasni a hírt, hogy egy féléves kisgyerek lelte halálát azért, mert nem a szabályok szerint, rögzített ülésben, hanem ölben vitték az autóban, és egy váratlan ütközésnek így tragédia lett a vége. A hét elején előttem haladt egy autó a hatos úton, a város nyugat felének irányába, hátul két gyerek ficánkolt, és ha ez nem lenne elég, kettejük között egy nagytermetűnek látszó kutya is ült még az autóban. 

Mögöttük mentem, így jól látható volt, hogy a gyerekek nincsenek bekötve, egyikük az egyik pillanatban még meg is fordult, hátat fordítva az anyósülésnek. Ennél nagyobb felelőtlenséget nem is tudok elképzelni, az autóvezető részéről. Aki, ha a gyerekek egyik szülője volt, nagyon nagy baj, de ha nem, akkor meg talán még inkább az. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!