Postabontás

2024.01.14. 19:30

Az autó javíttatása bizalmi ügy - véli olvasónk

A szakmai szervezetek által közölt információk alapján az elmúlt néhány évben tovább öregedett az amúgy sem túlságosan alacsony átlagéletkorú hazai járműpark.

Wald Kata

Fotó: 4 PM production

Az idősebb autóknak gyakoribb és költségesebb a szervízigényük, a magasabb kor, a több futott kilométer miatt.

Az idősebb autók tulajdonosai közül - hozzám hasonlóan - valószínűleg többen is jártak már úgy, hogy egy-egy javíttatás után gyanúsan hamar jelentkezett ugyanaz a probléma, vagy újra cserélni kellett ugyanazt az alkatrészt. Hiába na, az autószervíz egy nagyon bizalmi dolog. Különösen, ha a tulaj nem a drága márkaszervízbe viszi az autóját. Hiszen a lényeg, hogy biztonságosan menjen a kocsi, ne csörögjön-zörögjön és lehetőleg ne fogyasszon sokat. A szerelőműhelyből kilépve valószínűleg többen nem ellenőrzik tételesen a cserélt alkatrészeket, az elvégzett munkát, mint ahányan igen.

Egy ismerősöm osztotta meg saját történetét, ami ugyancsak óvatosságra int. Állandó szervízbe hordott autóját egy rendkívüli hiba folytán Budapesten kellett javíttatni. A műhelybe felhívták a figyelmét a már igencsak esedékes szűrő- és olajcserére. Amit másfél hónapja végeztetett el, papírja, számlája is volt róla. 

Veterán

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!