Postabontás

2024.01.15. 07:40

Sértő megjegyzés célpontja a nyugdíjas - véli olvasónk

Hogy megállhassunk a kocsinkkal a ki-, beszállás, illetve a gyors rakodás idejére a pécsi belvárosi társasházunk kapuja előtt, majd parkolhassunk valahol – szerencsénktől függően közelebb vagy távolabb –, mint itteni állandó lakosok, már 16 éve egész éves behajtási engedélyt vásárolunk, amit a szélvédő üveg alá helyezünk.

Wald Kata

Fotó: Perfect Wave

Ezzel eddig nincs is semmi bajom, ezután sem lehet. Tudomásul veszem, elfogadom a helyi rendeleteket. Azonban – nem hiúságból, mert ha rám néznek, úgyis láthatják, hogy nem mai fiú vagyok – a kérdés megfogalmazására késztet, hogy miért szerepel az említett, közszemlére kihelyezett nyomtatványon, hogy nyugdíjas behajtási engedély…?! Felesleges ilyen nyilvános módon utalni a gépkocsi tulajdonosának a korára! Éppen elég tapintatlan, néha sértő megjegyzés célpontjai vagyunk enélkül is! Immár ötödik esztendeje, hogy – a megkülönböztető jelzőt olvasva az engedélyen – efféle kérdést fogalmazhatnak meg az autóstársak: „Papa, maga nyugdíjas, ráér, miért nem gyalog jár, miért foglalja el előlünk a parkolóhelyet?” 

A 2024-es évre érvényes behajtási engedély kiváltásakor ismét feltettem a kérdést az ügyintézőnek. Az előző években kapott – mert az önkormányzatnál így rendelkeztek – válasz ez évre megváltozott, valahogy így: a szerver nem teszi lehetővé a változtatást.

Hadd mondjak valami vigasztalót azoknak az autósoknak, akik január második felében szándékoznak kiváltani parkolási engedélyüket: mind az ügyfélszolgálati telefonkezelő, mind a recepciósok, mind az ügyintézők rendkívül udvariasak, segítőkészek, gyorsak. A nyitvatartási időt pedig e hónap végéig este 6-ig meghosszabbították. 

V. J.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában