Nem biztonságos

2024.02.04. 21:30

Aki dohányzik, az sem tud mindenre figyelni vezetés közben - véli olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

Nem csak a gyerekülés használatának elmulasztását, illetve a vezetés közben való telefonálást büntetnék olvasóink. Többek szerint a dohányzást is tiltani kellene azoknak, akik a volánnál ülnek.

 - Én nem csak azokat büntetném, akik nem megfelelő ülésben utaztatják a gyerekeket, hanem azokat is, akik dohányoznak, miközben az apróságok a hátsó ülésen utaznak. Hiába a lehúzott ablak, a füst elkerülhetetlen. Azt gondoltam, hogy napjainkban ilyennel már nem lehet találkozni, mert vagyunk mi, felnőttek annyira tájékozottak, hogy mindezt tudjuk, és nem tesszük tönkre a kicsik egészségét. Sajnos azonban tévedtem – saját szememmel láttam, hogy nem mindenki gondolkodik felelősségteljesen. A vezetés közben való cigarettázás szerintem amúgy is van legalább annyira veszélyes, mint a telefonálás. Tiltanám, büntetném - írta előfizetőnk. 

Más is hasonló véleményt fogalmazott meg: - Szerencsére egyre ritkábban látni autóvezetés közben cigarettázókat, de azért vannak, akik dohányoznak, ahelyett, hogy minden figyelmüket a jármű kezelésére fókuszálnák. Ha a cigaretta véletlenül leesik, az mindenképp balesetveszélyes helyzetet teremt. Éppen ezért én is osztom a véleményt, hogy legalább annyira veszélyes, mint a telefonálás vezetés közben. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában