Postabontás

2024.03.24. 20:28

A mintadarab miért nem eladó? – teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Igor-Kardasov

Az egyik pécsi lakberendezési áruházban jártam a minap a fiammal, aki egy szobainast szeretett volna vásárolni. Az üzletben meg is találtuk a keresett terméket, örültünk, hogy az első helyen, ahová betértünk, megtaláltuk az ideálist. Miután csak a bemutató darabot láttuk, kértük az eladót, hogy hozasson a raktárból egyet, amit elvihetünk. Ekkor jött a meglepetés: a pénztáros ugyanis a számítógépben ellenőrizve az árukészletet közölte, hogy csak a kiállított mintadarab áll rendelkezésre, amit azonban nem adhatnak el. Hogy miért, arra nem kaptunk elfogadható magyarázatot. 

Úgy vélem, hogy ha ezt írja elő a szabályzat, és tudják, hogy az áruból nincs egyetlen eladható darab se, akkor félre kellene tenni a bemutatódarabot, hogy a vásárlók ne is lássák, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor legalább tehetnének rá egy cédulát, jelezve, hogy senki ne akarjon ebből vásárolni, mert nincs készleten. 

A fiam kiderítette, hogy a legközelebbi hely Mohács, ahol az adott üzletlánc egységében a mintadarabon kívül van még egyetlen egy eladó szobainas. Azt azonban a pécsi üzlet nem ajánlotta fel, hogy esetleg átszállíttatják az árut Pécsre, ahonnan aztán elvihetjük. Az lenne a megoldás, hogy utazzunk le Mohácsra érte. Hát, ennyire fontos a vásárló! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában