Postabontás

2024.03.09. 08:20

Buszbérlethez jutni nem könnyű

A pécsi helyi járatokra a felnőtt összvonalas bérlet vásárlása sajnos nem egyszerű.

Wald Kata

Pontosabban, ha megfelelő lenne a tájékoztatás a változásokról, akkor bizonyára könnyebben boldogulnának az utasok. Általában a vasútállomáson található jegypénztárban vásárolom meg családtagjaimnak a havi bérletet - mindenkinek egyszerre. Így tettem volna most is, a minap, ám amikor mondtam, hogy mit szeretnék, legnagyobb meglepetésemre a következő felszólítást kaptam válaszként: Mondjam a személyi igazolványok számát! Azokét, akik a bérletet majd használni fogják. Csodálkozva fogadtam a kérést, természetesen a kért adatokat nem tudtam felsorolni. Meg is jegyeztem, hogy eddig ezeket a számokat mindig tollal írtuk rá a bérletszelvényekre, otthon. 

Kiderült, hogy a vasútállomáson már csak ilyen modern bérleteket árulnak,  amelyeket úgy adnak ki, hogy az igazolványszámokat rá is nyomtatják. 

A hölgy a jegypénztárnál azt javasolta, menjek a belvárosba, a Millennium Üzletházba, mert ott még árusítják a hagyományos formátumú bérleteket, azaz amelyekre a felhasználó otthon maga írja rá az azonosításhoz szükséges igazolványszámot. 

Mindezzel nem is lenne semmi probléma, csak szerintem erről a változásról nem kaptak megfelelő tájékoztatást az utasok. Aminek esetemben az lett a következménye, hogy több órámba telt, mire a család számára a bérleteket meg tudtam vásárolni. Persze, gondolom sokakban megfogalmazódik a kérdés:  miért nem veszünk online bérleteket, hiszen tavaly december óta már erre is van lehetőség. Az ok egészen egyszerű. Azért, mert a Tüke Kártya kedvezményt a mobilbérlet esetében nem lehet érvényesíteni. Én pedig nem  szeretnék egyetlen fillért se kidobni az ablakon.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában