Postabontás

2024.03.08. 19:30

Nem a sofőrök hibája a sztrájk - írja olvasónk

Wald Kata

Másfél százalék. Ezen megy a vita. A következményei annak, hogy az önkormányzat képtelen megállapodni a buszsofőrökkel, enyhén szólva bosszantók. Nyilván a döntéshozók nem busszal járnak, hanem beülnek reggel az autójukba, és azzal mennek munkába, majd délután haza. Ezért nem érzik a saját bőrükön azt, hogy milyen érzés hatalmas szatyrokkal idős emberként a megállóban egy-másfél órán keresztül a buszra várni, vagy gyerekként azon izgulni, hogy időben beér -e az iskolába a diák, és akkor a járművek zsúfoltságáról még nem beszéltünk. 

És minderről nem a sofőrök tehetnek, nem az ő hibájuk, hogy most itt tartunk. Ők értünk, utasokért dolgoznak nap mint nap, meg kellene jobban becsülni a munkájukat. Rengeteg ember életéért felelnek. Ráadásul azok, akik most, a sztrájk idején is vállalták  a munkát, bizonyára sokszorosan túlterheltek. Ha lenne megállapodás, az mindenkinek jó lenne. Olyan nehéz megadni azt a másfél százalékot?! Javaslom a város vezetésének,  a döntéshozóknak, hogy próbáljanak helyi járattal utazni ezekben a napokban. És akkor a saját bőrükön tapasztalják, hogy a helyzet tarthatatlan. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában