Postabontás

2024.04.03. 08:20

Idén is elárasztják a szúnyogok a várost? - teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

Fotó: Kuklis István

Már virágzik a földeken a repce, pedig ennek még nem lenne itt az ideje - olvashattuk a hozzászólást. Én is meglepődve tapasztaltam, hogy május elejét idéző módon sárgába borult a táj a repceföldeken. Egy hónappal korábban indult meg a virágzás, a szokatlanul enyhe és meleg időjárás következtében. Nem csak ez az egyetlen meglepő jelenség azonban. Sajnos a szúnyogok is már megjelentek. A minap az egyik kertvárosi játszótéren alig lehetett megmaradni, olyan sok volt a vérszívó. Mindez április elején! Mi lesz akkor majd a nyáron? 

Emlékszem, Pécsett tavaly is nagyon sok gondot okoztak a szúnyogok, a városüzemeltetés nem kezdte meg időben az irtást, voltak városrészek - többek közt Kertváros is ezek közé tartozott- , ahol nem lehetett napközben se az udvarra kimenni a szúnyogok miatt. Kerti programokat hetekig nem lehetett tervezni, a gyerekeket nem lehetett kivinni a játszótérre és a kutyasétáltatás is komoly próbatételt jelentett. 

Nos, a minap az általam a játszótéren tapasztaltak alapján egyértelműen látszik, hogy idén is komoly szúnyoginvázióra lehet számítani. Nagyon remélem, hogy ezúttal nem késlekedik majd az önkormányzat, és időben megkezdi a vérszívók gyérítését! Talán a beavatkozásnak már itt is az ideje! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!