Postabontás

2024.04.28. 08:20

Olvasónk szerint a vásárcsarnoknál kevés a parkolóhely

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Méltán népszerű a pécsi vásárcsarnok - aki járt már ott, a saját szemével is láthatta, hogy mindig tele van szebbnél szebb portékákkal. Húsféleségek, pékáru, tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök, csodaszép virágok - felsorolni is lehetetlen, hogy mi mindent lehet kapni, ráadásul kiváló minőségben. Pár hete szombaton délelőtt német vendégeimet vittem oda, hogy megmutassam nekik, büszkélkedjek vele, milyen szép, kulturált csarnoka lett Pécsnek a régi, elavult helyett. Nem indult jól a látogatásunk, mert sajnos parkolóhelyet a közelben nem találtunk. Köröztünk egy ideig, majd végül olyan helyen tudtunk megállni, ami inkább a vasútállomáshoz volt közelebb, semmint a vásárcsarnokhoz. De mindegy, annyira azért nem bosszankodtunk, sétáltunk egyet. 

Most hétvégén a távoli városokban élő gyerekeimet és unokáimat vártam haza családi ebédre, gondoltam, lemegyek a csarnokba, hisz ott minden hozzávalót be tudok szerezni. Sajnos parkolóhelyet ezúttal se találtam. Nagyon sok volt a vásárló, szép volt az idő, a vásárcsarnok előtti placc is szinte tele volt árusokkal. A parkolóban minden talpalatnyi hely foglalt volt. Végül két tele szatyornyi áruval tértem haza - alig tudtam az autóig elcipelni, mert ismét a Jókai utcai iskola környékén találtam csak szabad parkolóhelyet. Többször meg is kellett állnom, hogy megpihenjek.  

Előre tudható volt, hogy nem lesz elegendő a parkolóhelyek száma a csarnok közvetlen közelében. Pedig pont, hogy ide nagyon kellene. Ez olyan, mintha a bevásárlóközpontok mellett is csak néhány férőhelyet alakítanának ki, mondván, hogy a vásárlók majd valahol a környéken úgyis találnak szabad férőhelyet. Ráadásul kínálkozna a lehetőség, hogy a régi vásárcsarnok épületéből kialakítsanak egy parkolóházat. Érhetetlen számomra, hogy a város vezetése miért nem tesz lépéseket a megvalósítás érdekében. Vagy legalább tájékoztatnák a pécsieket arról, hogy mi egy ilyen fejlesztésnek az akadálya. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!