Postabontás

2024.04.16. 08:20

Veszélyeket is rejthet a tetoválás - hívja fel a figyelmet olvasónk

A tetoválásról olvashattunk a DN-ben és a bama.hu-n. Ehhez kapcsolódva szeretném gondolataimat közreadni.

Wald Kata

Fotó: ViDI Studio

Egyre több embertársunkon látni kisebb-nagyobb tetoválást. Most, hogy jó idő van, az emberek könnyebben öltöznek és sok helyen kivillan egy-egy, néha még szépnek, harmonikusnak is nevezhető minta, virág, lepke.

Sokszor elgondolkozom rajta, vajon tudják-e, akik az önmegvalósítás ezen útját választják, hogy milyen veszélyes módszer ez erre? Persze erről nem „trendi” beszélni, pedig nem árt tudni, hogy a tetováláshoz használt festékek nem kizárt, hogy akár rákkeltő anyagokat is tartalmaznak. A tetoválás során allergia, gyulladás, fertőzés is kialakulhat. Nem beszélve arról a fájdalomról, amit a tetoválás jelenthet - bár erről személyes tapasztalataim nincsenek.

Talán fiatal korban megérthető, ha nők és férfiak így akarnak feltűnni, megmutatni, hogy lám, kibírták a fájdalmat . .. De egyszer majd eljön az idő és az egykor fiatal bőr bizony nem olyan csinos, feszes már. Akkor lehet, hogy el kell, vagy kellene távolítani a szép mintát, ami ismét nagy fájdalommal és sok veszéllyel jár, akár sebek, hegek is visszamaradhatnak.

Biztosan sok pénz és nagy üzlet a tetoválás. A pénteki DN-ban megjelent cikk alapján a vállalkozáshoz még szakmai igazolás sem kell. 

„Lelkünket varrja a bőrünkre” - az is igaz, hogy az előző rendszerben a tetoválás különleges ismertetőjelnek számított, amivel a bűnelkövetőket lehetett azonosítani.

Teljes tudatában vagyok, hogy ezzel a pár gondolattal nem vettem el senki kedvét az effajta önkifejezéstől, de azt hiszem, hogy sokan mégis elgondolkoznak és igazat adnak titokban.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában