Postabontás

2024.05.24. 08:20

Olvasói levél: seriff ügyelje a rendet a belvárosban!

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: breakermaximus

Riasztó jelenetek játszódtak le Pécs belvárosában, fényes nappal a minap – mint kiderült, bandaháború volt. Eddig azt hittük, hogy csak a peremkerületekben kell félnünk, még világos nappal is, de úgy tűnik, hogy ez áttolódott a belvárosra is. Nem kell ezen csodálkozni akkor, amikor a belvárosban a kiürült lakások vonzóvá váltak a peremkerületekből – büntetlenül – beköltözök számára, és nincs olyan hatóság, amely ezt megtudná, akadályozni. 

Ezen még az sem segít, hogy a technika fejlődésével rendelkezésre álló, éjjel nappal látó kamerákkal szinte az egész város le van fedve. Ha ez nem elég, ma már a drónok segítségével, még a kamerával megközelíthetetlen területekre is be tudunk hatolni, a személyiségi jogok megsértése nélkül. Mindezeken túl még ott van a lehetőség a lakosság „önszerveződésére”, ha már a hatóság erre képtelen. Egyesek szerint az USA - ban, a „Harlemben” nagyobb biztonságban érzi magát a turista, mint a város más területein, mert ott a turistákat védik az üzlettulajdonosok által fizetett őrző-védő emberek. Ha Pécsett a feladat ellátására nincs elég rendőr, akkor „fizetett” polgárőröket kell alkalmazni, és olyan hatáskörrel felruházni mint a rendőrséget. Egyszóval a hazai „seriffséget” kellene létrehozni.

Frantó

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!