Postabontás

2024.05.22. 10:30

Vendéglőkre vágynának a Pécsre érkező turisták – véli olvasónk

Tegyünk egy képzeletbeli utazást Pécs belvárosában!

Wald Kata

Fotó: Molnár István Péter

A városunkba általában autóbusszal érkező turisták, a még meglévő belvárosi szállodákban lepakolók első felfedező útja a Széchenyi tér és környékére vezet, illetve a Janus Pannonius utcán át a Dóm tér és Székesegyház felé. Közben minden bizonnyal szívesen lepihennének az árnyas fák alatt, az év egészében nyitva tartó vendéglátóegységek teraszain egy jó pohár Pécsi cirfandli mellett. 

Majd tovább folytatva a sétát, felkeresve a nagy látogatottságnak örvendő Rózsakertet, és a hajdani Papucs vendéglőt, ami sajnos mára már új funkciót kapott. Miért ne lehetne itt télen nyáron üzemelő vendéglátóegységeket létrehozni, a Sörgyár bejáratától a Klímó György utcáig, majd bekapcsolva várkertet, egészen a püspöki palota faláig bezárólag? Kizárva erről a területről minden gépkocsi forgalmat. Miért nem gondolkodik ilyen nagyobb szabású turizmusfejlesztési tervekben a város?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!