2020.10.26. 11:14
Kinyit a Ciao Ristorante
Nem olyan könnyű manapság egy jó halért, tésztáért kiruccanni Venetoba, Toscanaba. Mától ismét Olaszországban érezhetjük magunkat, ha betérünk a megújult CIAO étterembe.
Helybe hozták a kemencét Firenzéből, Venetóból a szakácsot, hogy Pécsen elérhetővé váljanak ezek az élmények. A 2013-as nyitás óta eltelt évek alatt a Ciao a környék egyik legjobb olasz éttermévé nőtte ki magát. A járványhelyzet miatt márciusban ugyan ideiglenesen bezártak, de a kényszerszünet alatt is sok minden történt az étteremben.
Sokan várták, kérdezgették, mi készül ennyi ideig, ezekről a hely megálmodójával és megalkotójával beszélgettünk.
Az étterem egyik újítása a Toscan pizzakemence, melyet Firenze mellől, a Valoriani cégtől szállítottak az étterembe. Miért innen? Itt már 1890-től gyártanak hasonló kemencéket, lehetőséget teremtve a pizzaválaszték bővítésére. Így még jobb, több nagyobb és hosszabb pizzát tudnak készíteni, mely továbbra is a város egyik legjobbja lesz. A pizzaiolo már könnyen elkészíti a pizza al metro-t, ami magyarul a pizza méterben-t jelenti. Így mától a Ciao-ban a pizzát már méterben is kérhetik.
Ahhoz, hogy valóban a legmagasabb minőséget kínálják, csak a legkiválóbb hozzávalókkal dolgoznak. A fűszereket és a legtöbb alapanyagot Itáliából hozzák, és a lehető legfrissebben szervírozzák. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a város legtöbb halételét ebben az étteremben készítik. Azt tudni kell, hogy az olaszok a kagylót, polipot, rákot és minden tengerben élő állatot halnak neveznek, ezért ezek a pénteki halnapon mind bőséggel megtalálhatók.
Ahogy az olasz konyha elképzelhetetlen halak vagy tengeri fogások nélkül, a Ciao éppúgy elképzelhetetlen a tematikus napok nélkül, visszatérnek a sajt-, vad- és tésztanapok is. A tradicionális olasz ízeket pedig Giorgio Sebellini, a venetoi szakács garantálja, ételein keresztül az olasz életérzésbe is belekóstolhatunk.