pr-cikk

2021.06.04. 00:00

Munkaerőpiaci dilemmák, lehetőségek

A gazdasági környezet változása indokolttá tette napjainkban, hogy a HR szerepe is átalakuljon. Ma már nagyobb szerepet kap a döntéshozatali folyamatokban, stratégiai kérdések megválaszolásában. Ezek a változások további szervezési, átszervezési kérdéseket hozhatnak magukkal. Azoknál a kisebb cégeknél, ahol a HR feladatköre a cég vezetőjének a kötelezettsége, érdemes átgondolni HR szolgáltató cég bevonását a hatékony munkaerő-gazdálkodáshoz.

„Vitathatatlan, hogy – azoknál a kisebb cégeknél, ahol a HR feladatot a cég vezetője látja el -vannak érvek, melyek azt erősítik, hogy a vezető foglalkozzon ezzel a feladattal. Gyakran találkozunk azzal, hogy a helyi cégspecifikumok birtokában leginkább Ő tudja eldönteni ki a legalkalmasabb személy az adott pozícióba. Mint HR szolgáltató cég azonban azt is látjuk, hogy a végső döntés meghozatalát – ami a cég vezetőjének a privilégiuma- időigényes feladatok sora előzi meg. Nem mindegy, hogy a toborzási folyamatot kell végig vinne, vagy csak a lezárást megtennie – mondja Zlatics József, a Pannon-Work pécsi kirendeltségének vezetője.

Az említett cégstruktúrában a vezetők gyakran nem számolnak annak a kiesett időnek költségével, amit a toborzási feladatra fordítanak az helyett, hogy vezetői, menedzsment feladatokra tudnák fordítani idejüket. Vegyük számba mennyi időráfordítást igényel egy-egy új pozíció betöltéséhez a toborzás, az interjúztatás a kiválasztás, az elutasított pályázók kiértesítése! Ha ezeket felszorozzuk a vezetői órabérrel, az elég boros költséget fog eredményezni, amit az irányításból kiesett idő értéke még tovább növel.

A kirendeltég vezetője az alábbi trendváltozásra hívja fel a figyelmet. „A korábbi toborzási módok kevésbé működnek, amit a cégek saját maguk is tapasztalhatnak. Természetesen mi is érezzük és éppen ezért rendre figyeljük az eredményeket és a működő módozatokhoz igazítjuk a keresési folyamatainkat a hatékonyság érdekében. Mindezt napi rutinnal és szakértői csapattal tesszük, ami az eredményességet biztosítja.

Mit a tapasztalat Pécsen és környékén a nyári munkák megérkezésével kapcsolatban?

Cégünk országosan van jelen, mint komplex HR megoldásokkal foglalkozó cég. 16 irodával rendelkezünk, ezért rálátással bírok a többi régióra is. Elmondható, hogy a turizmus beindulásával kapcsolatban országosan és nálunk is nagy a várakozás. Erősödik az érdeklődés a diák és felnőtt munka iránt, amit a családok anyagi helyzete is indokolttá tesz A Pannon–Work Iskolaszövetkezetén keresztül azonnal tudunk kínálni munkát mezőgazdasági, áruházi, raktározási, vendéglátási munkaterületekről. Az iskola befejeztével a nyári szünetben már a 15 év felettiek is vállalhatnak munkát, míg akik már 16. életévüket is betöltötték, ők egész évben folyamatosan tudnak dolgozni

Forduljon hozzánk, ha munkaerő kérdése van, megoldjuk!

Pannon-Work pécsi iroda

7623 Pécs, Szabadság u. 22.

Nyitva tartás: H-P: 8:00-16:00

Tel: +36 72/585-828

Mobil: +36 30/427-4698

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában