pr-cikk

2021.07.02. 13:53

Ebben a táborban lehet kukta és cukrász a gyerek, így szórakozva tanul

Hatalmas igény van arra, hogy a járvány után hasznos programokkal kössék le a szülők gyerekeiket. Erre tökéletes program a kuktatábor, ahol még cukrászok is lehetnek. Sőt, ebben a főzőtáborban vegán ételeket is megtanulhatnak a gyerekek.

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna? Ehhez persze szükséges az útmutatás és az, hogy hagyjuk őt boldogulni. Gondoljunk bele: ha mindent megcsinálunk helyette, és még egy virslit sem hagyjuk megfőzni, mi lesz vele, ha egyetemistaként elkerül otthonról? Elrohanunk hozzá, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet? Az lenne csak igazán gáz.

Ez lehet a megoldás

Ahelyett, hogy állandóan anyáskodnánk, neveljük önállóságra. Ha úgy érezzük, hogy elkéstünk vele, de nincs még 18 éves a csemeténk, akkor ideális szárnybontogatás lesz neki egy főzőtábor. A PEOPLE TEAM 2021-es kecskeméti nyári táborai a 11 közül egy egész témacsomagot szentelnek a KUKTÁK + CUKRÁSZOK tematikájának, ezen belül pedig három szekciót találhatunk.

Rántottától a nemzetközi konyháig

A főzőtáborban hagyományos ételektől (például lecsó) kezdve egyszerű, de különleges fogásokig (például szusi) több étel elkészítését is megmutatják. Mit megmutatják, csinálják, belsővé teszik, ezáltal pedig gyermekünk otthon is gyakorolhatja konyhai tudományát. A résztvevők piacot és éttermet is látogatnak, persze csak miután megismerkedtek a kiscsoport többi tagjával, a fűszerekkel és az alapvető konyhai eszközökkel. Mottó: Főzni bárki tud!

A vegán táborban természetesen húsmentes alapanyagból készül el minden. Nem kell tehát szégyellni, ha valaki bármilyen okból nem eszik olyasmit, ami korábban pislogott – itt megértik őt, sőt a tábori menü kiválasztásakor is lehet és kell jelezni, ha minden fogásból vegetáriánus változatot preferál a gyermek. Ide kattintva található a jelentkezési lap – csapjunk bele a lecsóba!

A cukrásztáborban mennyei édességeket készítenek. Legyen szó palacsintáról, szivárványos unikornisdesszertről vagy tortáról, egy hét alatt több finomságot is elkészítenek a résztvevők, akik a tábor végén saját receptkönyvvel, köténnyel, sok-sok új tapasztalattal és barátságokkal térnek haza otthonukba a kukták díszebédje után, főzőtudományukat pedig nem félnek megmutatni nekünk.

A 3 turnus, ami után mind a 10 ujjunkat megnyalnánk

A PEOPLE nyári főzőtáborai a tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is három turnusban elérhetők, mégpedig

  • július 25–31.,
  • augusztus 1–7.
  • és augusztus 8–14. között.
  • Előképzettség egyikhez sem szükséges, csak kedv és érdeklődés. A nyári táborok bentlakásos és napközis változatban is elérhetők; napi háromszori étkezés mellett korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást tartalmaznak. Ha tehát több gyermek van egy családban, nem kötelező egy tábort választani: ha egyikük a tánctáborba megy, a másik csemete programozhat, fotózhat, sportolhat, színészkedhet vagy főzhet napközben, este azonban egy helyen hajthatják álomra a fejüket, hiszen bentlakásos tábor választása esetén a kollégiumi elhelyezés kérhető ugyanabba a kétágyas szobába is.

    Minden adott a jó hangulathoz

    A bőséges programkínálaton kívül a PT-nél teljes ellátás elérhető: adott a napi háromszori étkezés, a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás, illetve vízcsapok és büfé is rendelkezésre áll. A táborokban jól megfér egymás mellett a szabadság és a fejlődés – a sporttábor például veszíteni és győzni is megtanít, a test mellett a lelket is fejleszti. A korrekt ár-érték arányú, SZÉP-kártyával is fizethető PEOPLE TEAM-táborok nemcsak a gyerekek, de a szülők kedvencei is rugalmasságuk, többek között az ételintolerancia figyelembevétele és a kedvezményes nyaralási lehetőség miatt (testvérkedvezmény van, de céges táboroztatásra is nyitottak).

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában