Hirdetés

2023.06.21. 10:31

Befejeződött a virtuális értékmentés a Nagy Lajos Gimnáziumban

Sikerrel zárult az NTP-INNOV-22-0275 kódszámú, „Mentés másként” Virtuális értékmentés című projekt a Nagy Lajos Gimnáziumban.

PR cikk

Az intézmény a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott Nemzeti Tehetség Program keretében nyert 3.272.000 Ft támogatást a komplex szemléletű természettudományos tudás elmélyítését célzó projektjének megvalósítására. Az intézmény két pedagógusának, Csikyné Radnai Éva és Dénes Eszter biológia szakos tanárnőknek közvetlen célja a pályázati program összeállításával az volt, hogy a tudományos körökben is elismert egykori kutatótanár, Horvát Adolf Olivér munkásságát megismertessék a diákokkal, és a felbecsülhetetlen értékű herbáriumi gyűjteményét megőrizzék az utókornak.

 

A projekt megvalósításához programok is kapcsolódtak, melyek részben az iskola laboratóriumában, részben pedig terepi munka során valósultak meg, ahol az intézmény saját pedagógusai mellett az Pécsi Tudományegyetem és a Duna-Dráva Nemzeti Park szakemberei, Dr. Sebe Krisztina, Wágner László és Hódossy Attila segítették a diákok munkáját. A komplex tehetséggondozó foglalkozások sikeresen ötvözték az értékmentéshez kapcsolódó természettudományos és informatikai módszereket. A diákok és a projektben résztvevő pedagógusok egy közös Dél-Baranyai kirándulással zárták a programot.

A pályázat ugyan lezárult, de a gimnázium pedagógusainak tervei között szerepel, hogy a virtuális értékmentés eredményeit felhasználják az élőhelyek időbeli változásának feltérképezéshez.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában