Hirdetés

2023.12.15. 11:02

A szigetvári gyógyhely komplex fejlesztése

Szigetvár Város Önkormányzat 1,286 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A beruházás célja egy olyan vendégfogadó épület és park létrehozása volt ,mely biztosítja a Gyógyhelyre való megérkezés feltételeit, megfelelő, élményekkel teli kiindulópontként szolgál a várost látogató turisták számára.

Szigetvár hazánk meghatározó történelmi települése. A város utazási döntésben elsődlegesen szerepet játszó vonzereje a település történeti- és kulturális öröksége, és az ezt leginkább megjelenítő vár, amely egyben a kulturális turizmus kiemelt terméke is. A GINOP-7.1.3-15-2016-00005 program célja és keretei lehetőséget biztosítottak arra, hogy kialakításra kerüljön egy új vendégfogadó épület, és egy park, ahol a természetes gyógytényezőt kiegészítő rendszeres, kulturális, művészeti rendezvények, fesztiválok lebonyolítására, a turisztikai szezont meghosszabbító, egész évben működő turisztikai termékek, szolgáltatások fejlesztésére nyílik lehetőség. A projekt további célja volt a zöldterületek, térelemek és sétautak rekonstrukciója/kialakítása és az épület körül egy 26 helyes parkoló építése, mely a Gyógyhelyen belüli attrakciók megközelítését teszi lehetővé.
A vendégfogadó térben elhelyezésre kerül egy többnyelvű Touch Info készülék, amely bemutatja Szigetvár látnivalóit. A projekt része volt mobil rendezvénysátor, lelátó és fény-, hangtechnikai eszközök beszerzése, melyek rossz időben is lehetővé teszik a rendezvények megtartását és emelik azok színvonalát.
A projekt megvalósításával Szigetváron még nem létező, piacképes turisztikai szolgáltatások jönnek létre: Kerékpár, Nordic Walking felszerelés kölcsönzési szolgáltatás, az információs vendégfogadó térből indított idegenvezetés.

A támogatás hozzájárul a szezonalitás csökkentéséhez, a látogatók számának, a tartózkodási idejüknek, valamint a költési hajlandóságuknak a növeléséhez.

A rekreációs központ várhatóan 2024. áprilisában nyitja meg kapuit a látogatók, turisták előtt.

 
 
 
 
 


A projektről bővebb információt a www.szigetvar.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Marton-FeketeCsilla
Elérhetőség: +3673514324; [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában