Állásbörze 2024

2024.03.19. 18:25

Egy rendezvény, ahol új irányt vehet az életünk

Már most írjuk be a naptárba: április 10., reggel 9 óra, Pécs, Árkád. Könnyen lehet ugyanis, hogy ekkor fog örökre megváltozni az életünk.

2023-as állásbörze az Árkád bevásárlóközpont aulájában pécsi cégek részvételével a Dunántúli Napló szervezésében. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Április 10-én, szerdán reggel kilenctől este hétig várjuk az érdeklődőket a pécsi Árkád alsó szintjén – az idei Állásbörzénket is itt rendezzük. Ez a szerdai nap alapvetően egyáltalán nem tűnik különlegesnek, mégis, könnyen lehet, hogy az egész életünk megváltozik majd. A kiállítók ugyanis egyértelműen azzal a céllal érkeznek, hogy új dolgozókat találjanak.

Az talán köztudott, hogy az állásbörze általánosságban egy olyan platformot biztosít, ahol az álláskeresők interaktív módon kapcsolatba léphetnek potenciális munkaadóikkal, és számos lehetőséget kapnak a karrierjük fejlesztésére és előrehaladására. Az ehhez hasonló munkaerőpiaci rendezvényeken a pályaválasztás előtt álló fiatalok és az aktív álláskeresők egyetlen helyen és időben találkozhatnak a potenciális munkaadókkal – azaz nem beküldött önéletrajzokra kell várnunk a választ, hanem rögtön feltehetjük az összes, bennünket foglalkoztató kérdést.

Mert ne tagadjuk: az álláskeresés bizony fárasztó és stresszes folyamat lehet. A mostani, pécsi állásbörzén azonban jelentős számú állásajánlatot ismerhetnek meg az érdeklődők, valamint új perspektívákat és karrierlehetőségeket fedezhetnek fel. Az állásbörze ideális helyszín a hatékony álláskereséshez, mivel mind a munkaadók, mind a munkakeresők számára személyes és kézzelfogható tapasztalatot nyújt.

Az állásbörze kiváló alkalmat teremt az új kapcsolatok építésére az iparágban dolgozó emberekkel, munkáltatókkal, valamint más álláskeresőkkel. Ehhez persze fontos átgondolni, hogy mi az, ami igazán érdekel minket, és mely állások vagy területek vonzók a leginkább. Ráadásul még akkor is érdemes részt venni a rendezvényen, ha éppen állásunk van, mivel így első kézből tájékozódhatunk a jelenlegi munkaerőpiaci trendekről.

A konkrét állásajánlatok mellett abban is segítséget nyújt a börze, hogy mindenki bővíthesse a tudását, fejlődhessen, elérhesse a céljait szakmai vagy nyelvismereti téren egyaránt. Át kell gondolnia minden munkakeresőnek, hogy mi érdekli őket igazán, milyen állások vagy területek vonzók számukra. Ráadásul akkor is érdemes kilátogatni és körbenézni a rendezvényen, ha éppen van állásunk, hiszen kapcsolatokat építhetünk, és tájékozódhatunk a jelenlegi munkaerőpiaci viszonyokról. Manapság az állásbörze tehát sokkal többet nyújt az önéletrajzok gyűjtésénél. Egyre több cég használja például ezt a lehetőséget arra, hogy bemutassa termékeit vagy szolgáltatásait.

Az állásbörze lehetőséget teremt arra, hogy a munkakeresők megtalálják az ideális pozíciót, és hosszú távra elköteleződjenek egy vállalat mellett, ezáltal hozzájárulva a munkaerőhiány és a munkanélküliek közötti szakadék csökkentéséhez.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában