Hirdetés

2024.05.31. 08:00

Diáklaborok a dél-dunántúli régióban: innováció felsőfokon a középiskolákban

PR cikk

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 2022-3.1.1.-DIÁKLABOR-2022-00001 azonosítószámú, nyílt pályázatot hirdetett 2023. június 1.–2025. május 31. időszakára. A támogatás – Magyarországi Diáklaborok Egyesületével közreműködve – a diáklaborok fejlesztését és diáklaborok kiépítését célozza.  

 

A dunántúli régióban négy neves középiskola, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Pécs), a Perczel Mór Gimnázium és Kollégium (Siófok), és Táncsics Mihály Gimnázium (Kaposvár) összefogásában konzorcium alakult, melynek vezetője a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma. A konzorcium „Selye János diáklaborok a Dél-dunántúli régióban” című pályázata 169.673.192 Ft támogatást nyert. 

 

A támogatásból, olyan tehetséggondozó műhelyek működtetésére és fejlesztésére nyílt lehetőség, melyek elsősorban a 7-13. évfolyamok diákjai körében, a kutatói életpálya népszerűsítését szolgálják. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában kiépített, Inczédy Dénes diáklaborba, több, mint 60 000 000 millió forint értékben kerültek beszerzésre a legmodern kísérletei eszközök és anyagok, melyeket a természettudományos (biológia, kémia, fizika, földrajz), műszaki és informatikai, matematikai szakterületekhez kapcsolódó diáklabor foglalkozásokon használhatnak a gyerekek. Külön kiemelendő, hogy a jelen pályázat lehetőséget teremt, arra, hogy a kevésbé fejlett infrastruktúrával rendelkező iskolák, vidéki és kistérségi intézmények tanulói is megismerkedhessenek a modern természettudományos eszközökkel.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában