szponzorált tartalom

2020.04.01. 00:01

Hogyan válaszd ki az ideális esküvői meghívót?

Megtaláltad az igazit? Elérkezett a leánykérés napja, és már csak a nagy nap megtervezése van hátra? Sokan azt hiszik, ez egy rendkívül egyszerű feladat, pedig népes vendégsereg esetén már az esküvői meghívó kiválasztása, vagy a megfelelő helyszín is problémákba ütközhet. A helyzet azonban nem olyan rossz, mint elsőre tűnik.

Napjainkban számos rendezvényszervező cég közül választhatunk, sőt, kifejezetten esküvőszervezésre szakosodott profik is állnak rendelkezésre. Legyen akárhogy is, a végső döntés természetesen mindenben a párt illeti. Tipikusan ilyen az esküvői meghívó kiválasztása. Mivel ez az első olyan kézzelfogható elem, amivel a leendő vendégek találkoznak, nem mindegy, milyen stílus mellett döntesz.

Elegánstól a viccesig

Az esküvői meghívó stílusa jó esetben szorosan kapcsolódik a rendezvény hangulatához. Ha minden tekintetben az elegancia és a luxus mellett döntenél, akkor a meghívó tekintetében is a prémium kategóriát érdemes előnyben részesítened. Igaz ez az alapanyagokra, a nyomtatási technológiára és természetesen a tökéletesen megfogalmazott szövegezésre. Ennek érdekében sablonokkal is segítik döntésedet a cégek, de például az esküvői meghívóra kerülő idézet kiválasztása is lényeges szempont. Ha fiatalos, bohém alkalomról álmodozol, akkor ehhez illeszkedjen a meghívó is. Ma már vicces, rajzolt megoldások közül is válogathatsz, melyek tökéletesen passzolnak a fiatalos jellegű ceremóniákhoz.

A szövegezés is fontos!

Az esküvői idézetek között a rövid, tömör, és mégis mélyreható gondolatok bizonyulnak a leginkább népszerűnek. Ezek a maguk célirányosságát ötvözik az intimitással, és esetükben egy elgondolkodtató és szívhez szóló, meghitt hangulat járhatja át már a meghívókat is. Erich Fromm gondolatai például remek példának bizonyulnak erre: „Szeretni valakit az több mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret.” A stílus és az esküvői idézet mellett a szöveg méretéről, betűtípusáról, a meghívó dekorálásáról is döntenetek kell majd. A területen tevékenykedő cégek számos alternatívával állnak rendelkezésre, így a választás nem is olyan nehéz.

Esküvői jókívánságok az ajándékok mellé

Az ajándékozás témája mindig kritikus pontnak számít. Vannak, akik pénzben gondolkodnak, mások a háztartásban hasznos tárgyakat részesítenék előnyben. Nem ritka, hogy kívánságlistát bocsát ki a pár, de sokan inkább a vendégekre bízzák, miként állnak ehhez a kérdéshez. Az esküvői jókívánságok azonban egyetlen meglepetésről sem hiányozhatnak. Ezekhez társulhat az esküvői idézetek közül egy, de a személyes gondolatok se maradjanak el. Az eskuvoimeghivok.hu csapata azt javasolja, hogy ajándékozás alkalmával érdemes számításba venni az élmény-ajándékokban rejlő lehetőségeket is. Ezek olyan életre szóló élményt biztosítanak a pár számára, amire örökké emlékezni fognak, és egyúttal az hozzáad majd személyiségükhöz, a világról alkotott tapasztalataikhoz. Nem véletlen, hogy az élményajándékok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Legyen szó akár utazásról, wellness programról, rafting túráról vagy tandemugrásról, a lehetőségek száma végtelen.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az esküvőre való felkészülés csak egy olyan folyamat, amit nem érdemes a szükségesnél komolyabban venni. Miért szólna minden perced arról, ha közben kedveseddel szervezhetnétek programokat, és megélhetnétek a várakozást nyugalomban is? Ha olyan emberek vesznek majd részt a nagy napon, akiknek igazán fontosak vagytok, akkor nem a méregdrága étkészleten vagy a tálalt ételeken múlik a hangulat. Éld meg pároddal a nagy napra való várakozást is boldogságban, és a szükséges döntéseket pedig beszéljétek át közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában