Fazekas Rebeka

2019.11.27. 10:53

Nyelvek nélkül mit érek én?

Az iskolákban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a tanulók az anyanyelvükön kívül legalább egy nyelvet elsajátítsanak.

Janus Gimnázium

Egy cseh mondás szerint ha nem ismerünk az anyanyelvünkön kívül még egy nyelvet, csak egy életet élünk. Minden új nyelv megismerése egy új élettel ajándékoz meg minket. Ha beszélsz idegen nyelveken, számtalan ajtó kinyílik előtted. Függetlenebb leszel tőle, gazdagíthatja az életedet, megismerheted más országok kultúráját és szokásait, új emberekkel barátkozhatsz, ezáltal több mindent megérthetsz a világról.

Megszámlálhatatlanul sok nyelv létezik a földön, így mindenki válogathat, és megtalálhatja a neki legjobban tetszőt. Rengeteg módja van egy nyelv elsajátításának. A tudásod fejlesztésére a tankönyvi módszereken kívül sok más mód van, például az adott nyelven való zenehallgatás, filmek és sorozatok nézése, vagy az olvasás. Ezekkel gyarapítod a szókincsedet, és a szövegértésedet. Lehet, hogy sok időt és energiát felemészt egy idegen nyelv elsajátítása, de személyes tapasztalataim alapján nincs jobb érzés, mint amikor egy messzi országban megérted az embereket és ők is megértenek téged.

Címkék#Séta-Janus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!