Sport

2007.02.27. 08:14

Rossz élezéssel is magyar bajnok lett Knoch

A vártnál talán nagyobb csatában, de megnyerte a hétvégi országos bajnokságot Knoch Viktor, a PKSE rövidpályás korcsolyázója.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A pécsi versenyző főleg szombaton volt elemében: aznap 500 és 1500 méteren is győzni tudott.
– Féltem az első naptól, mivel péntek este derült ki, hogy gondok vannak a korcsolyám élezésével. Ennek ellenére viszonylag simán hoztam mindkét távot – mondta el lapunknak az olimpiai ötödik helyezett Knoch.

Bár az élezést szombaton este sikerült korrigálni, a másnapi első futam, az 1000 méter nem alakult túl a pécsi versenyző számára. A táv elején ugyanis az egyik vetélytárs kicsúszott, és magával sodort több korcsolyázót, köztük Knoch-ot is. A pécsi sportoló ennek ellenére végül harmadik lett, ami azt jelentette, hogy a 3000 méteres szuperdöntőben minimum a második helyen kell végeznie, hogy az összetettben az élen zárjon. Nos, ez sikerült is, így Galambos Gábort és Tamus Mártont megelőzve a dobogó tetejére állhatott. 
A pécsi sportegyesület másik versenyzője, Treszner Barbara összetettben az ötödik helyet szerezte meg.
– Ez az eredmény felülmúlja a várakozásainkat, tekintve, hogy ő a kora alapján még a juniorok között érdekelt – fűzte hozzá Telegdi Attila edző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!