Sport

2008.04.17. 08:00

MiZo Pécs: többen már nem lesznek

Egyre csak fogy a MiZo Pécs 2010 kerete, még jó, hogy ennek ellenére nyerni tud a bajnokságban. Tegnap Szolnokon győzött.

Horváth László

Az NB I-es női kosárlabdacsapatnál Krivacsevics Tijana, Heller Anita és Sarok Nikoletta mostani kiesése óhatatlanul felveti a kérdést, amit persze a szurkolók fel is tesznek: nem kellene-e új játékost hozni a MiZo Pécs 2010-nek.

– Február végéig lehetett igazolni, akkor lejárt a határidő. A szándék meglenne, az ehhez szükséges pénz megszerzéséért is megtennénk mindent, csakhogy már nem bővülhet a keretünk. Bízunk benne, hogy Krivacsevics hamar meggyógyul, és legalább rá számíthatunk – mondta Jancsó János ügyvezető.

Tavaly ősz elején még sokan reménykedtek abban, hogy Zorana Todoroviccsal nagyot fogtak. Az idény előtt idehozott 210 centi feletti (minden forrás más-más magasságot ír) szerb lányról azonban hamar kiderült, azonnal nem bevethető. Szerencsére azóta sokat fejlődött, a mozgáskoordinációja jobb lett. Ezt Petrov Iván úszó- és erőnléti edzőtől tudjuk, aki hetente hatszor kétórát foglalkozik vele. „Most már sétál, anélkül, hogy lefelé nézne, mint ahogy korábban tette. Amikor hozzám került, félt a zuhanytól, most már kisebb megszakításokkal 25 métert úszik. Szeptemberben a junioroknál elkezdheti az edzéseket” – közölte a szakember.

Ha nem is ilyen magas, de jó kosarasokat nevelhetne a jövőben a Rátgéber-féle kosárlabda-akadémia, a mesteredző azonban szomorkásan jegyezte meg, hogy sajnos kevés segítséget kap hozzá. Hiányzik a létesítmény, nem jött még létre az alapítvány sem. Ma spanyol befektetők érkeznek, velük tárgyal. Hozzátette: külföldön nagyobb az érdeklődés az ötlete iránt, mint idehaza.

Csak az eleje volt nehéz

Szolnok – MiZo Pécs 2010 64-87 (24-23, 17-24, 12-24, 11-16)

Női kosárlabda NB I., Szolnok. MiZo Pécs 2010: IVÁNYI 17/6, Fegyverneky 5/3, Somogyi 13/3, Podrug 6, COELHO 17/3. Csere: Richter 9/6, VAJDA 20/3, Mészáros, Kováts, Kopácsi. Edző: Rátgéber László.

Rátgéber László: – Gratulálok a csapat küzdeni tudásához és akaratos játékához, aminek a győzelmet köszönhettük. Ez felemelő érzés, de valahol szomorú dolog is.

Női kosárlabda NB I., Szolnok. MiZo Pécs 2010: IVÁNYI 17/6, Fegyverneky 5/3, Somogyi 13/3, Podrug 6, COELHO 17/3. Csere: Richter 9/6, VAJDA 20/3, Mészáros, Kováts, Kopácsi. Edző: Rátgéber László.

Rátgéber László: – Gratulálok a csapat küzdeni tudásához és akaratos játékához, aminek a győzelmet köszönhettük. Ez felemelő érzés, de valahol szomorú dolog is. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!