Sport

2008.06.17. 10:37

Sztármozgás: Kelley Pécsre igazolt a Szolnoktól

A PVSK-Expo Center Pécs férfi kosárcsapatához szerződött Thomas Kelley. A korábban évekig a Szolnoki Olajt erősítő irányító két évre kötelezte el magát a baranyai gárdához.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A három évig a Szolnoki Olaj gárdáját erősítő, 32 éves, 185 centiméter magas irányító két évre kötelezte el magát. Az amerikai játékos évek óta az egyik legmagasabban jegyzett légiós, ráadásul mivel a PVSK az elmúlt években rendre összekerült a Tisza-partiakkal, a pécsi szurkolók is jól ismerhetik tudását. Gyaníthatóan sokan emlékeznek még például arra a tavaly májusi mérkőzésre, amelyiken Kelley harminchárom pontot (közte nyolc hármast) szórt Déneséknek.

– Régóta kapcsolatban vagyunk, mondhatom úgy is, hogy igazi sportbarátság a miénk – mondta el lapunknak Sztojan Ivkovics, a pécsiek szakmai igazgatója. – Nagy fogásként könyvelhetjük el az ideszerződését, ráadásul nekem is több lehetőségem lesz a taktikai variációkra, hiszen Kelley bevethető egyes és kettes poszton is, azaz új támadási és védekezési szisztémával lephetjük meg ellenfeleinket.

Kelley tavaly az akkori bajnokcsapat kulcsembere volt: amellett, hogy több meccset is egyedül döntött el, a rájátszás és az All Star-meccs Legértékesebb Játékosának is megválasztották. Az idei bajnokságban a Szolnokkal végül a negyedik helyen zárt – ám szó sincs arról, hogy „levezetni” jött volna Pécsre.

– Nem sokat gondolkodtam, amikor megkerestek – válaszolta kérdésünkre Kelley. – Szimpatikus volt az a játékrendszer, amit Pécsett láttam, ráadásul a csapat nagy része ambiciózus fiatal, akiket ugyan személyesen még nem nagyon ismerek, de tudom, hogy együtt nagy sikereket érhetünk el. Szükségem is volt új kihívásokra, s ebben nem lesz hiány Pécsett.

Ismert tény, hogy Kelley barátnője Heller Anita, a MiZo Pécs 2010 kosárlabdázója – jellemző, hogy PVSK friss igazolását is Heller telefonján értük el. A szakmai igazgató szerint azonban ebben semmi meglepő nincs.
– Azt szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő. Én ilyen szempontból is érzek rokonságot Kelleyvel. Úgy látszik, a legjobb „játékosügynökök” a pécsi lányok – tette hozzá Ivkovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!